1 Kook de Puy linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water gaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
2 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de pastinaak en schaaf hem in dunne plakjes. Was en halveer de tomaatjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de rode peper in ringetjes. Snijd de tofoe in blokjes en dep ze met keukenpapier droog.
3 Verhit 2 eetlepels van de Becel Slaolie in een wok en roerbak de tofoe met de rode peper al omscheppend bruin en knapperig. Schep de tofoe met een schuimspaan uit de pan.
4 Schep de linzen met de sjalot, de knoflook, de pastinaak, de cherrytomaat, de olie uit de pan, het citroensap en 2 el van de koriander door elkaar. Schep de salade op 2 borden, verdeel de tofoe erover en bestrooi met peper naar smaak en de rest van de koriander. Serveer met de bruine pistolets.
Pastinaaksalade met linzen, tomaat is een recept van Solo Open Kitchen