Witlof gevuld met gehakt

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snij de witlofstronken overlangs in 2 en verwijder het harde middelste.
  • 3 Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Vul de ene helft van het witlof met gehakt en bedek met de andere helft van het witlof.
  • 5 •Je kan in de gehaktvulling ook een dikke staaf kaas duwen, of met een kruidenkaasje het middenste gedeelte van het gehakt vullen vb boursin knoflook en fijne kruiden
  • 6 Wikkel het witlof in een plakje ontbijtspek en prik deze vast met een houten cocktailprikker.
  • 7 Laat de boter smelten in een ovenschotel, roer enkele eetlepels water door de boter en schik hierop de gevulde witlofstronkjes.
  • 8 Bak 45 min in de oven. Draai de witlofstronkjes regelmatig om en overgiet met het braadvocht. Voeg, indien nodig, nog wat water toe.
  • 9 Serveersuggestie1
  • 0 Serveer met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.met aardappelpuree.

Witlof gevuld met gehakt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept