2 Snij de witlofstronken overlangs in 2 en verwijder het harde middelste.
3 Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat.
4 Vul de ene helft van het witlof met gehakt en bedek met de andere helft van het witlof.
5 •Je kan in de gehaktvulling ook een dikke staaf kaas duwen, of met een kruidenkaasje het middenste gedeelte van het gehakt vullen vb boursin knoflook en fijne kruiden
6 Wikkel het witlof in een plakje ontbijtspek en prik deze vast met een houten cocktailprikker.
7 Laat de boter smelten in een ovenschotel, roer enkele eetlepels water door de boter en schik hierop de gevulde witlofstronkjes.
8 Bak 45 min in de oven. Draai de witlofstronkjes regelmatig om en overgiet met het braadvocht. Voeg, indien nodig, nog wat water toe.
9 Serveersuggestie1
0 Serveer met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree.met aardappelpuree.