1 Door zus bereidt op het familie diner. Een verrukkelijk tussengerechtje. ook als voorgerechtje of als gezond " snekje " zeer lekker en geschikt.
2 Smoor de ui, knoflook, pepertje en kruiden zachtjes in olie.
3 Voeg dan de uitgelekte kikkererwtjes toe met een beetje opgevangen vocht en voeg het bouillonblokje toe. Laat het geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.en ... klaar. OP VOORHAND GEMAAKT BEVORDERT DE SMAAK.
4 Serveer lauwwarm in voorverwarmde kommetjes. ( Optie serveren met fijn geknipte rucola . Zie foto.
5 P.S Surinamers houden wel van wat meer pit en voegen een klein stukje gesnipperde Madame Jeanette toe bij de te smoren ingrediënten. Je zou deze kunnen vervangen door een rood pepertje zonder lijst en zaadjes en uiteraard versnipperd. De Madam Jeanette is de pittigste peper, maar wel zeer aromatisch en een klein stukje is al genoeg voor dat extra beetje aromatische pit.
Gezond Surinaams Snackje met kikkererwtjes is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Meergranenpuntje gezond met bietenspread en komkommer