2Klop, in een kleine kom, de eierdooiers witschuimig met de griessuiker. Voeg de room en melk toe en meng goed.
3
3Plaats een fijne zeef op de kom en doe hierin het vruchtvlees van 1,5 passievrucht. Meng geruime tijd met een lepel om zoveel mogelijk sap te onttrekken. Neem de zeef weg en voeg het vruchtvlees van de resterende halve passievrucht toe (zo zijn er enkele knapperige pitjes in de room).
4
4Verdeel de rode vruchten (in stukjes gesneden indien nodig) over kommetjes voor crème brûlée en giet er het roommengsel bij. Plaats ze in een ovenschaal en giet daar heet water in tot halverwege de hoogte van de kommetjes. Laat ongeveer 25 min. bakken in de oven. De baktijd hangt af van het oventype en het formaat van de kommetjes: de room moet opgesteven zijn, maar nog "trillen".
5
5Laat helemaal afkoelen, dek af en laat enkele uren (of zelfs een nacht) rusten in de koelkast. Strooi voor het opdienen de cassonadesuiker op de kommetjes en plaats ze in een ovenschaal.
6
6Leg ijsblokjes rondom en brand de suiker tot karamel met een brander voor crème brûlée of onder de hete grill.
7
7Wacht 5 min. en dien op.
8 Kooktip
9 Verwarm de grill en hou het karameliseren nauwlettend in de gaten: het goudbruine suikerlaagje verbrandt snel!1
0 Dit dessert is een ware lekkernij, ook zonder rode vruchten.
samenspel van crème brûlée en rode vruchten is een recept van Solo Open Kitchen