Gegrilde mango met peperkoek

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de vanillestok overlangs open en schraap de zaadjes er uit.
  • 2 Doe de zaadjes samen met de vanillestok, de anijs en de honing in een steelpannetje en warm op.
  • 3 Voeg de kandijstroop toe en haal onmiddellijk van het vuur.
  • 4 Schil de mango's en snijd ze overlangs door tot op de pit.
  • 5 Wrik beide vruchthelften los.
  • 6 Leg de stukken mango in de honingsaus. Als je dit de dag vooraf doet, komt dat de smaak ten goede.
  • 7 Leg het fruit ongeveer 10 min. op de grill.
  • 8 Wrijf intussen de plakken peperkoek in met de rest van de honingsaus.
  • 9 Leg de koek in de grillklem en rooster de plakken op het eind nog 1 min. mee. 1
  • 0 Let op: de peperkoek brandt vrij snel aan. Ook in dit recept mag je flink wat vuurkruiden gebruiken om extra in de verf te zetten dat het om een gegrild dessert gaat. 1
  • 1 Dien op met een bolletje vanille-ijs en garneer met een takje munt.

Gegrilde mango met peperkoek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept