1 Snij de vanillestok overlangs open en schraap de zaadjes er uit.
2 Doe de zaadjes samen met de vanillestok, de anijs en de honing in een steelpannetje en warm op.
3 Voeg de kandijstroop toe en haal onmiddellijk van het vuur.
4 Schil de mango's en snijd ze overlangs door tot op de pit.
5 Wrik beide vruchthelften los.
6 Leg de stukken mango in de honingsaus. Als je dit de dag vooraf doet, komt dat de smaak ten goede.
7 Leg het fruit ongeveer 10 min. op de grill.
8 Wrijf intussen de plakken peperkoek in met de rest van de honingsaus.
9 Leg de koek in de grillklem en rooster de plakken op het eind nog 1 min. mee. 1
0 Let op: de peperkoek brandt vrij snel aan. Ook in dit recept mag je flink wat vuurkruiden gebruiken om extra in de verf te zetten dat het om een gegrild dessert gaat. 1
1 Dien op met een bolletje vanille-ijs en garneer met een takje munt.