1 Giet de melk in een kookpot. Snij het vanillestokje in de lengte door en voeg het samen met de vanillesuiker toe. Breng aan de kook.
2 Klop ondertussen de eierdooiers met de poedersuiker tot het mengsel licht van kleur wordt. Voeg dan de bloem toe en klop het mengsel goed op.
3 Neem de kokende melk van het vuur, haal de twee halve vanillestokjes eruit en giet al kloppend een beetje melk bij het mengsel van eierdooiers en suiker.
4 Giet dit mengsel nu in de kookpot en breng opnieuw aan de kook terwijl u blijft kloppen tot de pudding indikt.
5 Neem van het vuur en laat even afkoelen vóór u de pudding over de coupes verdeelt.
6 Zet ze op een koele plaats. Zet de gelatine te week in koud water.
7 Giet de suiker en 20 cl water in een kookpot. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.
8 Voeg het rood fruit toe en laat nog 2 minuten koken. Neem van het vuur en voeg de goed uitgeperste gelatine toe terwijl u goed mengt.
9 Verdeel het rood fruit met de siroop over de vanillepudding. 1
0 Werk af met een beetje light room en laat een uur afkoelen op een koele plaats vóór u opdient.
Coupe van vanillepudding met rood fruit is een recept van Solo Open Kitchen