1 Breng de melk aan de kook. Meng de eierdooiers met de suiker en voeg de melk toe en laat doorkoken. Wanneer het mengsel mooi gebonden is, kan je de gesmolten chocolade toevoegen.
2 Laat afkoelen door regelmatig te roeren. Voeg de opgeklopte room toe en de gedroogde vijgen. Giet het mengsel in glazen (3/4 gevuld) en plaats ze in de koelkast.
3 Schil de verse vijgen en leg ze in een ovenschaal.Voeg de suiker en kardemom toe.
4 Bak ze gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
5 Pureer de vijgen en voeg de azijn toe. Wanneer het mengsel afgekoeld is, kan je het bovenop de chocolademousse gieten en opnieuw in de koelkast plaatsen.
6 Meng de ingrediënten voor de crumble en spreid ze uit (0,5 cm hoog) op een ovenplaat.
7 Bak de crumble gedurende 12 minuten op 180 °C. Serveer zoals op de foto is aangeduid.
Chocolademousse met vijgen en notencrumble is een recept van Solo Open Kitchen