Zoek
Tiramisu met vijgen en speculaas
6
25 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
9 grote vijgen
300 g mascarpone
6 eieren
200 g suiker
25 speculaasjes
15 cl grappa
Bereiding
1
Was en droog de vijgen.
2
Scheid het eiwit van de dooiers.
3
Zet het eiwit op een koele plaats.
4
Klop de eierdooiers met de suiker tot je een wit mengsel hebt. Voeg er dan de mascarpone aan toe. Klop dit tot een gladde room.
5
Klop het eiwit tot een stevige sneeuw en voeg het voorzichtig bij de bereiding met mascarpone.
6
Giet de grappa in een diep bord. Voeg er 5 cl water aan toe. Dompel er snel de speculaas in en versier er de bodem van zes hoge glazen mee.
7
Snij de vijgen in de hoogte in vier repen. Zet ze recht in de glazen. Vul die dan met mascarponeroom.
8
Dien koel op .
Tiramisu met vijgen en speculaas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu-trifle
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min
Nagerecht
Bekijk recept