Chocolademousse met kersen

4
85 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een pan. Voeg 50 ml room toe.
  • 2 Smelt de chocolade al roerend op een zacht vuurtje tot een gladde saus ontstaat.
  • 3 Laat afkoelen.
  • 4 Klop in een kom de rest van de room stijf met 3 eetlepels suiker. Spatel de gesmolten chocolade er geleidelijk door tot alles goed gemengd is.
  • 5 Laat de mousse in de koelkast minstens 1 uur opstijven.
  • 6 Was de kersen en verwijder de pitten. Vermeng de kersen in een kom met 2 eetlepels suiker. Laat dit minstens een halfuur staan.
  • 7 Schep met een ijsschepper op elk bordje drie bolletjes chocolademousse en schik de kersen in het midden.

Chocolademousse met kersen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept