Ile Flottante met noten

4
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Scheid het eiwit en -geel van de 4 eieren.
  • 2
    - Klop de eiwitten stijf door er geleidelijk een snuifje zout aan toe te voegen.
  • 3
    - Voeg daarna de gemalen noten toe (maar hoe een klein beetje apart om te decoreren)
  • 4
    - Plaats dit mengel in een ronde, beboterde ovenschotel. Plaats die ovenschotel au bain-marie in warm water en laat gedurende 20 à 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven op 220°C.
  • 5
    - Breng ondertussen de melk aan de kook. Voeg daar het vanillestokje aan toe.
  • 6
    - Meng de eigelen met de kristalsuiker en meng er vervolgens de warme melk (zonder vanillestokje!) aan toe. Blijf roeren.
  • 7
    - Doe dit mengsel daarna terug in de pan en laat op een zacht vuurtje aandikken. Het mengsel is klaar als het aan een lepel blijft kleven.
  • 8
    - Doe het dan in een grote kom en laat afkoelen.
  • 9
    - Haal het eiwit uit de oven en plaats het erop. Versier met de rest van de gemalen noten.1
  • 0
    - Serveer koud.

Ile Flottante met noten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

île flottante met abrikozencoullis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ile flottante
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Ile flottante
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Ile Flottante Met Earl Grey-thee En Geraspte Chocolade
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept