Kersenclafoutis

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 Gr.C.
  • 2 Laat de kersen goed uitlekken.
  • 3 Klop de eieren los en meng de bloem erdoor.
  • 4 Smelt (80 gr) boter en klop deze door het beslag en voeg langzaam de suiker en melk toe.
  • 5 Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het vanillemerg eruit en voeg toe aan het beslag.
  • 6 Vet de ovenschaal met een Ø 20 cm ( of een gelijkwaardige langwerpige zie foto) in en verdeel de kersen over de bodem en schenk het beslag erover.
  • 7 Bak de clafoutis in de oven ca 10 minuten op 200 Gr.C .
  • 8 Snijd de 40 gr boter in stukjes, verdeel deze over de clafoutis en bak deze daarna op 180 Gr.C. in 25 minuten gaar.
  • 9 Serveertip: Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Kersenclafoutis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kersenclafoutis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis
30 min Gebak
Bekijk recept
Kersenclafoutis
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis (2)
55 min Gebak
Bekijk recept

Kersenclafoutis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis
30 min Gebak
Bekijk recept
Kersenclafoutis
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis (2)
55 min Gebak
Bekijk recept