mascarponemousse met witte chocolade en ananas

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de witte chocolade en meng door de mascarpone. Klop de eiwitten op met een puntje zout en spatel de sneeuw door het mengsel. Plaats enkele uren in de koelkast. Schil de ananas en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Hak de munt fijn. (Hou enkele blaadjes over voor de decoratie) en meng met de ananas.
  • 2 Hak de speculaas in brokjes.
  • 3 Schil de mango, neem de mooiste delen en verdeel in fijne plakjes. Pureer de rest met het sap van de sinaasappel. Voeg eventueel wat suiker toe.
  • 4 Vul de vorm met de ananas. Schik langs beide zijden van het bord enkele schijfjes mango en leg er wat mascarponemousse op.
  • 5 Werk verder af met de mangosaus en enkele blaadjes munt. Strooi de speculaasbrokjes over het bord voor een krokante toets.

mascarponemousse met witte chocolade en ananas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Passievruchtgelei met mascarponemousse
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Meloengranité met cake en mascarponemousse
Nagerecht
Bekijk recept
Pesto-mascarponemousse
10-20 min -
Bekijk recept
Honing-Mascarponemousse
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept