Zoek
zeer luchtige bisquit
12
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
5
sterren op basis van
1
stem(men)
Ingrediënten
200 gram suike
200 gram bloemmix (3/5bloem1/5,maizena,1/5polenta)
6 gehele eieren (50g/st)
300 ml room 40%
200 gram witte choclade
1/2 bokaal abricose compot
1 blikje mandarijtjes op siroop
hagelslag
Bereiding
1
de bisquit:
2
klop de eieren samen met de eiren tot schuim (hoogste stand van de mixer)
3
zeef het bloemmix en spatel het er onder.(NIET MIXEN)
4
ik bak dit geheel in 2 keer en leg de 2 stukken dan op een zo is mijn bisquit vanbinne gaar en langs de buiten zijde niet te over gaar.
5
20min op 160° (zelf testen elke oven is anders)
6
afwerking
7
snij de bisquit door (of neem het eerste deel zoals ik doe)
8
srijk in met abricoze compot en een goede laag slagroom (vers geklopt)
9
leg nu het bovenste deel erop 1
0
maak nu een ganash van de witte chocolade en wat room1
1
(room laten koken van't vuur halen en de chocolade laten smelten)1
2
strijk de ganash vanboven op de taart 1
3
bestrijk de zijkanten met slagroom en hagelslag1
4
al de ganash vanboben is aggekoel leg er dan als verziering de mandarijntjes op
zeer luchtige bisquit is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Arretjescake
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
bisquit met slagroom
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Snowcake
120 min
Nagerecht
Bekijk recept
Walnootbonbonnetjes
30-60 min -
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Goudeerlijk broodje kipkerrie
- 10 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Oesters met gemarineerde bietjes & rodepeper-tomatensalsa
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept