Zoek
Clafoutis van kersen
4
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g ontpitte kersen
10 g boter op kamertemperatuur
160 g gezeefde bloem
75 g suiker
30 g amandelpoeder (facultatief)
5 eieren
2,5 dl lauwe melk
1 snuifje zout
Bereiding
1
Meng alle ingrediënten voor de clafoutis zoals bij een beslag voor pannenkoeken.
2
Schrik de kersen in een vuurvaste, met boter ingewreven schaal of vier vuurvaste diepe borden. Overgiet de kersen met het beslag of gebruik hiervoor een spuitzak.
3
Bak op 170°C gedurende 20 minuten in de oven.
Clafoutis van kersen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min
Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min
Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min
Nagerecht
Bekijk recept