1 Verwijder de vanillestok uit de witte wijn met de abrikozen en schraap het merg uit, voeg het merg toe aan de abrikozen en mix alles tot een soep in de blender. Zeef de abrikozensoep en zet ze in de koelkast.
2 Breng de melk, de room en 170 g suiker tot ongeveer 70°C ( het mag zeker niet koken !) en roer tot alle suiker volledig is opgelost, voeg de saffraan toe en neem van het vuur.
3 Week de gelatineblaadjes in ijskoud water, pers ze uit en los de gelatine op in de nog warme saffraanroom.
4 Laat afkoelen tot kamertemperatuur en vul 4 tot 6 vormpjes met de saffraanroom.
5 Laat ze opstijven in de koeling. (Om te vermijden dat de saffraandraadjes tot op de bodem zakken, kan je af en toe de panna cotta eens doorroeren totdat de bereiding opstijft.) Laat de panna cotta’s minimum 3 uur opstijven.
6 Stort de panna cotta’s uit in 4 diepe borden, dit gaat gemakkelijk als je ze even omgekeerd onder warm water houdt. Giet de abrikozensoep rondom de panna cotta’s en dien op.
Panna cotta met saffraan en abrikozen is een recept van Solo Open Kitchen