1 Verwijder de vanillestok uit de witte wijn met de abrikozen en schraap het merg uit, voeg het merg toe aan de abrikozen en mix alles tot een soep in de blender. Zeef de abrikozensoep en zet in de koelkast. Breng de melk, de room en 170g suiker tot ongeveer 70°C (mag zeker niet koken) en roer tot alle suiker is opgelost, voeg de safraan toe en neem van het vuur. Week de gelatineblaadjes in ijskoud water, pers ze uit en los de gelatine op in de nog warme safraanroom. Laat ze opstijven in de koeling. (om te vermijden dat de safraandraadjes naar de bodem zakken, kan je af en toe de panna cotta eens doorroeren totdat de bereiding opstijft. Laat minimum 3 uur opstijven. Stort ze uit in 4 diepe borden, dit gaat makkelijk als je ze even onder warm water houdt. Giet de abrikozensoep rondom en dien op.
Panna cotta met safraan en abrikozen is een recept van Solo Open Kitchen