Parfait glacé met calvados, karamel met pommeau

4
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de eierdooiers samen met de tot draad gekookte suiker op. Klop op tot het geheel voldoende is afgekoeld en voeg dan de calvados toe.
  • 2 Klop de room met een mixer op tot slagroomdikte.
  • 3 Voeg de opgeklopte eieren erbij en stort het geheel in een terrine of afzonderlijke vormpjes. Zet weg in de diepvries.
  • 4 Kook de suiker met een lepel water. Haal van het vuur zodra de suiker karamelliseert en blus met de pommeau.
  • 5 Ontvorm de parfait op een koud bord en giet de vloeibare karamel rondom.
  • 6 Werk af met een blaadje munt.

Parfait glacé met calvados, karamel met pommeau is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wentelteefjes op Normandische wijze
0 min
Bekijk recept
Bladerdeegje met appeltjes en gember
0 min
Bekijk recept

Stroopwafelparfait
18 min Nagerecht
Bekijk recept
IJskoude pepernotenparfait
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Parfait van kippenlevertjes
30 min Snack
Bekijk recept
Chocoladeparfait met zomerfruit
270 min- Nagerecht
Bekijk recept