Zoek
Parfait glacé met calvados, karamel met pommeau
4
120 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 eierdooiers
80 g poedersuiker en water
2 cl calvados
250 g verse room
verse munt
- karamel -
100 g suiker
2 dl pommeau
Bereiding
1
Klop de eierdooiers samen met de tot draad gekookte suiker op. Klop op tot het geheel voldoende is afgekoeld en voeg dan de calvados toe.
2
Klop de room met een mixer op tot slagroomdikte.
3
Voeg de opgeklopte eieren erbij en stort het geheel in een terrine of afzonderlijke vormpjes. Zet weg in de diepvries.
4
Kook de suiker met een lepel water. Haal van het vuur zodra de suiker karamelliseert en blus met de pommeau.
5
Ontvorm de parfait op een koud bord en giet de vloeibare karamel rondom.
6
Werk af met een blaadje munt.
Parfait glacé met calvados, karamel met pommeau is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Wentelteefjes op Normandische wijze
0 min
Bekijk recept
Bladerdeegje met appeltjes en gember
0 min
Bekijk recept
Stroopwafelparfait
18 min
Nagerecht
Bekijk recept
IJskoude pepernotenparfait
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Parfait van kippenlevertjes
30 min
Snack
Bekijk recept
Chocoladeparfait met zomerfruit
270 min-
Nagerecht
Bekijk recept