Trifle van appel en mascarpone

6
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appelen, verwijder klokhuis, snij in kwartjes, dan in blokjes.
  • 2 Breng de appelblokjes met de honing en het citroensap onder deksel aan de kook.
  • 3 Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • 4 Meng het sinaasappelsap met de likeur, roer er de verkruimelde koekjes door, hou wel 1 eetlepel apart als garnering.
  • 5 Roer de vanillesuiker, kaneel en kardemom door de mascarpone, spatel de opgeklopte room erdoor.
  • 6 Hou 1 eetlepel appelblokjes apart als garnering.
  • 7 Vul hoge dessertglaasjes afwisselend met een laagje koekjes, laagje mascarponecrème en en laagje appelblokjes (trifle = laagjes).
  • 8 Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  • 9 Garneer net voor het serveren met appelblokjes en verkruimelde koekjes.

Trifle van appel en mascarpone is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomertrifle met gemengd fruit
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min Nagerecht
Bekijk recept