Zoek
Trifle van appel en mascarpone
6
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 appelen
1/2 citroen (enkel het sap)
1 sinaasappel (enkel het sap)
1 el honing
2 cl sinaasappellikeur (grand marnier, Amaretto..)
250 gr mascarpone
150 ml room, opgeklopt
1 zakje vanillesuiker
snuifje kaneelpoeder
snuifje kardemompoeder
amaretti-koekjes, verkruimeld
Bereiding
1
Schil de appelen, verwijder klokhuis, snij in kwartjes, dan in blokjes.
2
Breng de appelblokjes met de honing en het citroensap onder deksel aan de kook.
3
Neem van het vuur en laat afkoelen.
4
Meng het sinaasappelsap met de likeur, roer er de verkruimelde koekjes door, hou wel 1 eetlepel apart als garnering.
5
Roer de vanillesuiker, kaneel en kardemom door de mascarpone, spatel de opgeklopte room erdoor.
6
Hou 1 eetlepel appelblokjes apart als garnering.
7
Vul hoge dessertglaasjes afwisselend met een laagje koekjes, laagje mascarponecrème en en laagje appelblokjes (trifle = laagjes).
8
Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
9
Garneer net voor het serveren met appelblokjes en verkruimelde koekjes.
Trifle van appel en mascarpone is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min
Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu-trifle
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Zomertrifle met gemengd fruit
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min
Nagerecht
Bekijk recept