2 Snijd de citroen in twee helften en ontvet een grote kom en garde met 1 citroenhelft.
3 Klop de eiwitten schuimig met de helft van de suiker. Voeg geleidelijk, al kloppend, suiker toe tot er zich stevige pieken vormen in het schuimige eiwit.
4 Verwarm een oven voor op 100°C.
5 Bedek een bakplaat met bakpapier. Je kan het bakpapier vastkleven met enkele streepjes opgeklopt eiwit.
6 Lepel er op voldoende afstand van elkaar het eiwitschuim op en zet dit in de oven gedurende ongeveer 1 uur.
7 Schil de meloen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bestrooi met de geleersuiker en breng zachtjes aan de kook met de gespleten vanillestok. neem de meloen van het vuur wanneer deze mooi is ingedikt, meng er wat geraspte citroenschil en sap van 1/2 citroen door en laat afkoelen in de koelkast.
8 Neem de meringues uit de oven en druk telkens een kuiltje in het midden. Bestrooi ze met wat bloemsuiker en laat ze afkoelen.
9 Schik de meringues op een schaal en vul de kuiltjes op met de meloenconfituur. Werk af met enkele blaadjes verse munt.