1 Verwijder het steeltje van de frambozen. Schep 1 eetlepel frambozenconfituur en 6 frambozen in twee vuurvaste en ijskoele kommetjes.
2 Klop de eierdooiers met de kristalsuiker op tot een schuimig mengsel. Schraap de vanille uit de stok en voeg ze bij het eiermengsel. Voeg vervolgens de slagroom in kleine beetjes en wat geraspte nootmuskaat toe terwijl u blijft kloppen.
3 Verdeel het mengsel over de kommetjes. Vul een diepe ovenschaal tot halve hoogte met heet water. Plaats daarin de kommetjes. Zet de schaal voorzichtig in een voorverwarmde oven van 175° C. Laat 40 tot 45 minuten bakken tot de crème vast is geworden.
4 Laat de crème afkoelen en zet ze dan nog een paar uurtjes in de koelkast.
5 Bestrooi elk kommetje met 3 theelepels rietsuiker. Zet de kommetjes onder de hete ovengrill en laat het suikerkorstje karameliseren. Hiervoor kunt u ook een speciaal brandijzer voor crème brûlée gebruiken.
6 Laat de bereiding afkoelen tot het bovenste laagje hard is geworden. Garneer ze met overblijvende frambozen en muntblaadjes.
Crème brûlée met frambozen is een recept van Solo Open Kitchen