Zoek
kaastaart met ananas en speculaas
10
55 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 vel uitgerolde kruimeldeeg
500 gr halfvolle verse kaas
4 eieren
225 gr ananasstukjes uit blik of verse
150 gr suiker
75 gr speculaas
30 gr vanille puddingpoeder
Bereiding
1
Verkruimel de speculaaskoekjes, dat gaat makkelijk als u ze in een plastick zakje stopt en er met een deegrol of glas over rolt.
2
Ik zelf heb verse ananas gebruik en ze uitgeknepen in huishoudsrol om het meeste vocht eruit te halen,maar het kan ook met ananas uit blik.
3
Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm ( 28 cm diameter).
4
Druk goed aan en prik er een paar keer in met een vork.
5
Leg 3/4 van de verkruimelde speculaas op de bodem en verdeel er de ananasstukjes over.
6
scheid de eieren, klop de eidooiers los met het puddingpoeder, roer er de suiker ( hou enkele lps apart voor het eiwit) en de verse kaas door.
7
Klop de eiwitten met de resterende suiker heel stijf en meng ze voorzichtig door de kaasmengsel.
8
Giet het mengsel in de taartvorm en spreid mooi uit.
9
Verdeel de rest van de verkruimelde speculaas langs de rand van de taart.1
0
Schuif in een op 175 graden voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 à 55 min.1
1
De taart is klaar als je er met een mes in steekt en het er droog uit komt.1
2
Laat de taart goed afkoelen voordat u ze in punten snijdt.
kaastaart met ananas en speculaas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spek-kaastaart met ui
370 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept