kaastaart met ananas en speculaas

10
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verkruimel de speculaaskoekjes, dat gaat makkelijk als u ze in een plastick zakje stopt en er met een deegrol of glas over rolt.
  • 2 Ik zelf heb verse ananas gebruik en ze uitgeknepen in huishoudsrol om het meeste vocht eruit te halen,maar het kan ook met ananas uit blik.
  • 3 Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm ( 28 cm diameter).
  • 4 Druk goed aan en prik er een paar keer in met een vork.
  • 5 Leg 3/4 van de verkruimelde speculaas op de bodem en verdeel er de ananasstukjes over.
  • 6 scheid de eieren, klop de eidooiers los met het puddingpoeder, roer er de suiker ( hou enkele lps apart voor het eiwit) en de verse kaas door.
  • 7 Klop de eiwitten met de resterende suiker heel stijf en meng ze voorzichtig door de kaasmengsel.
  • 8 Giet het mengsel in de taartvorm en spreid mooi uit.
  • 9 Verdeel de rest van de verkruimelde speculaas langs de rand van de taart.1
  • 0 Schuif in een op 175 graden voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 à 55 min.1
  • 1 De taart is klaar als je er met een mes in steekt en het er droog uit komt.1
  • 2 Laat de taart goed afkoelen voordat u ze in punten snijdt.

kaastaart met ananas en speculaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept