stoofpeertje met vanilleijs

2
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren en snij ze in grove stukken. Breng deze stukken peer met de rode port en balsamicoazijn in een pan aan de kook en laat zachtjes 15 minuten stoven. Deze stoofpeertjes kunnen makkelijk een dag van tevoren gemaakt worden want koud smaken ze ook erg lekker. Gooi dan niet het stoofvocht weg, want die kan je gebruiken voor een lekkere siroop.
  • 2 Doe een beetje van het stoofvocht in een pan en laat het voor de helft inkoken tot het een siroopachtige textuur heeft. Serveer de stukjes peer met wat bolletjes vanilleroomijs en besprenkel met de siroop.

stoofpeertje met vanilleijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtorentjes
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken banaan met rum
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Pannenkoekjes met stoofpeertjes en speculaaskruimels
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpeertje
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept