1 Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd ze kruiselings in zonder dat ze openvallen.
2 Druk een klontje Solo in elke vijg en bestrooi ze met de suiker. Schik de vijgen in een ovenschaal en besprenkel met de porto.
3 Snijd de brikvellen in twee gelijke helften en plooi de bolle kant van het brikvel tot aan de afgesneden kant zodat ze dubbel geplooid zijn. Leg telkens een stukje marsepein op de rechterhoek van het brikvel en plooi dit in een hoek. Vouw nu telkens het brikvel om de marsepein heen zodat je een stevig driehoekje bekomt. Steek het uiteinde vast onder het brikvel zoals voor een enveloppe.
4 Zet de vijgen 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
5 Verhit wat olie in een pan en schik er de brikkoekjes in, zoveel als er in de pan passen. Bak ze mooi goudbruin langs beide zijden.
6 Serveer de vijgen met de marsepeinkoekjes en druppel de jus van de vijgen rondom.