1 Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige massa.
2 Roer daar de mascarpone door met een scheut amarettolikeur naar smaak.
3 Laat de perzikschijfjes uitlekken, maar hou wat van het sap apart.
4 Doe de perzikschijfjes in een blender en mix tot een fijne mousse.
5 Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze voldoende zacht geworden zijn.
6 Verwarm een beetje perziksap en los daar de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Verdeel de opgeloste gelatine gelijk over het mascarponemengsel en de perzikmousse in de blender, goed mengen.
7 Klop de eiwitten stijf met een snuifje keukenzout en hef voorzichtig door het mascarponemengsel.
8 Leg op de bodem van acht glazen kommetjes drie tot vier amarettikoekjes (Italiaanse bittere amandelkoekjes) en verdeel daar het mascarponemengsel over. Zet de kommetjes een kwartiertje in de diepvries alvorens de perzikmousse erover te verdelen. Doordat de toplaag dan een beetje vaster is, blijft de perziklaag mooi bovenaan liggen.
9 De desserts worden verder in de koelkast gekoeld en voor het opdienen versierd met enkele geroosterde amandelschilfers.
Mascarponedessert met perzikmousse en amandelen is een recept van Solo Open Kitchen