2 Weeg alle ingrediënten voor de crumble zorgvuldig af, versnipper de kardemompitjes en meng ze in een schaal tot een balletje.
3 Neem een vel bakpapier of een siliconenmatje en druk daarop het balletje plat tot een dik vel deeg.
4 Bak het deeg gedurende 12 minuten op een ovenplaat, op een temperatuur van 180°C.
5 de perensalade:
6 Schil de peer en snij ze in fijne blokjes.
7 Doe de stukjes fruit in een mengkom samen met de rozijnen, het sinaasappelsap en de fijngesneden witte chocolade.
8 Meng alles en verdeel de fruitsalade over de glazen.
9 de sabayon:1
0 Doe de eigelen in een steelpannetje en gebruik nu een halve eierschaal als maatbeker.1
1 Voeg de dopjes kristalsuiker, vanillesuiker, de witte wijn en de poire williams toe aan de eigelen.1
2 Klop het koude mengsel met een garde en zet het pannetje vervolgens op een zacht vuur.1
3 Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols. (Gebruik eventueel een handmixer.)1
4 afwerking:1
5 Schenk de lauwe sabayon over de glazen met perensalade.1
6 Verkruimel de lap gebakken crumbledeeg. Strooi een portie van de krokante crumble over elk glas. 1
7 Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €2 per persoon.
Jeroen Meus - Fruitsalade van peer met sabayon is een recept van Solo Open Kitchen