2 Kook het water en de suiker op en laat even afkoelen.
3 Week het gelatineblaadje in ijskoud water en pers het goed uit, voeg dit bij de siroop en laat de siroop vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
4 Roer de mascarpone los met een garde en giet er geleidelijk aan de siroop bij.
5 Zet alles minimum 1 uur in de koelkast en draai vervolgens de sorbet af in de ijsmachine of doe alles in een schaal in de diepvries en roer regelmatig om met een garde tot de sorbet volledig opgesteven is.
6 Crumble
7 Week de krenten een half uurtje in lauw water.
8 Hak de amandelen fijn.
9 Verkruimel de speculaas.1
0 Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.1
1 Laat de Solo smelten in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de peren toe en bak ze goudbruin, voeg vervolgens de krenten, amandelen en speculaas toe en bak alles samen op. Voeg de honing toe en bak alles nog even verder tot de honing lichtjes karameliseert.1
2 Verdeel de perencrumble over de borden en leg er een bolletje mascarponesorbet op, druppel nog wat siroop uit de pan rondom en dien op.
Crumble met peer, krenten en amandel is een recept van Solo Open Kitchen