Crumble met peer, krenten en amandel

4
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mascarponesorbet
  • 2 Kook het water en de suiker op en laat even afkoelen.
  • 3 Week het gelatineblaadje in ijskoud water en pers het goed uit, voeg dit bij de siroop en laat de siroop vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 4 Roer de mascarpone los met een garde en giet er geleidelijk aan de siroop bij.
  • 5 Zet alles minimum 1 uur in de koelkast en draai vervolgens de sorbet af in de ijsmachine of doe alles in een schaal in de diepvries en roer regelmatig om met een garde tot de sorbet volledig opgesteven is.
  • 6 Crumble
  • 7 Week de krenten een half uurtje in lauw water.
  • 8 Hak de amandelen fijn.
  • 9 Verkruimel de speculaas.1
  • 0 Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.1
  • 1 Laat de Solo smelten in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de peren toe en bak ze goudbruin, voeg vervolgens de krenten, amandelen en speculaas toe en bak alles samen op. Voeg de honing toe en bak alles nog even verder tot de honing lichtjes karameliseert.1
  • 2 Verdeel de perencrumble over de borden en leg er een bolletje mascarponesorbet op, druppel nog wat siroop uit de pan rondom en dien op.

Crumble met peer, krenten en amandel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept