Zoek
warme perentaart
4
90 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kilo stoofperen
50 gram suiker
100 gram druiven (pitloos
150 gram basterdsuiker (witte)
1/2 glas rode wijn
1 theelepel kaneelpoeder
3 eetlepels cognac
1 pak 250 gram filodeeg (diepvries)
100 gram boter
poedersuiker
Bereiding
1
De stoofperen schillen, in partjes snijden en het klokhuis verwijderen.
2
De peren in de rode wijn met de suiker in ca. 45 minuten stoven.
3
Peren laten uitlekken.
4
Verhit 50 g boter in een pan en bak hierin de peren samen met de druiven, 75 g basterdsuiker, de kaneel en de cognac op een hoog vuur (5 minuten).
5
Verwarm de oven voor op 200°C.
6
Laat het fillodeeg ontdooien.
7
Smelt de rest van de boter en vet een taartvorm van 24 centimeter in.
8
Bedek de taartvorm met een laag fillodeeg en bestrijk dit met de wat gesmolten boter.
9
Zorg dat het deeg ruim over de rand valt.1
0
Maak zo nog twee lagen.1
1
Schep het perenmengsel in de taartvorm en vouw het overlappende deeg naar binnen.1
2
Bestrijk de rest van het fillodeeg met boter, verkreukel ze een beetje en schik ze op de taart.1
3
Bestrooi de taart met de rest van de poedersuiker en besprenkel dit met de overgebleven boter.1
4
Bak de taart in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar en mooi bruin.1
5
Strooi vlak voor het serveren wat poedersuiker over de taart.
warme perentaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min
Gebak
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min
Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min
Nagerecht
Bekijk recept