Aardbeientaartje

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 leg het deeg op een bakpapier in een taartvorm en prik gaatjes met een vork
  • 2 ° zet in een VVW oven van 180°C, gedurende 30 min, tot het droog en krokant is
  • 3 ° schraap het merg van het vanillestokje in een kookpotje
  • 4 ° leg het stokje mee in de pot en giet de melk erbij
  • 5 ° laat dit opkoken
  • 6 ° doe de eierdooiers in een kom en voeg de suiker toe
  • 7 ° klop dit goed op met een mixer tot het witgeklopt is
  • 8 ° voeg de maïszetmeel toe en roer goed door met een garde
  • 9 ° giet de kokende melk al roerend bij het eimengsel1
  • 0 ° giet alles terug in het kookpotje, zet op een hoog vuur en laat al roerend opkoken1
  • 1 ° haal de pudding van het vuur en laat hem goed afkoelen1
  • 2 ° haal het deeg uit de oven en laat afkoelen1
  • 3 ° smelt de chocolade in een kookpot op een laag vuur1
  • 4 ° smeer een laag gesmolten chocolade op het deeg en laat opstijven en afkoelen1
  • 5 ° verdeel de afgekoelde pudding hierover1
  • 6 ° snij de aardbeien doormidden en schik ze in circels op de pudding1
  • 7 ° versier met poedersuiker

Aardbeientaartje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeientaartje met chocolade en munt
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Wimbledon Aardbeientaartje
0-10 min -
Bekijk recept

Aardbeientaartje met chocolade en munt
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Wimbledon Aardbeientaartje
0-10 min -
Bekijk recept