Gelaagd gebakje van kokos

10
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was en schil de limoenen en snijd de schil in zeer fijne reepjes, gebruik eventueel een zestesnijder.
  • 2 Pers het limoensap en voeg er 1 dl kokosmelk aan toe, verwarm lichtjes de kokosmelk met het limoensap en voeg er 1 blaadje geweekte en uitgeperste gelatine aan toe, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 3 Klop de eidooiers schuimig met de suiker en de vanillesuiker, het volume moet bijna verdubbeld zijn, voeg nu de kokosmelk en het limoensap toe aan de eidooiers en meng vervolgens de mascarpone onder het geheel.
  • 4 Dompel de koeken in de resterende 2 dl kokosmelk en schik ze in een schaal. Verdeel de helft van de mascarponecrème erover en herhaal met de koeken. Bestrijk weer met een laag mascarponecrème en zet alles ongeveer 20 minuten in de diepvries.
  • 5 Verwarm de room en smelt hierin de witte chocolade.
  • 6 Neem de schaal uit de diepvries en overgiet met de (lauwe) witte chocoladecrème, plaats de schaal in de koelkast en laat het geheel minimum 3 uur opstijven.
  • 7 Bestrooi met geraspte witte chocolade en sprenkel er wat limoenzeste over net voor het serveren.

Gelaagd gebakje van kokos is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Jeroen Veldkamps bonbonkoffie
5 min
Bekijk recept