deegwafels grootmoeder beerse

120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 maten voor 50 wafels
  • 2
    Voorbereiding
  • 3 De ruimte waar de deeg aangemaakt wordt moet goed verwarmd worden ( zeker geen trek toelaten).
  • 4 Boter in potje of pan laten smelten, niet te warm maken !
  • 5 Eieren: wit in kom en kloppen tot sneeuw
  • 6 Dooiers op schotel en onder elkaar kloppen
  • 7 Gist oplossen in lauw water ongeveer 1 koffietas in klein pannetje
  • 8 Start
  • 9 Bloem uitspreiden op tafel ( beetje uithouden voor eventueel plakkerige wafels)1
  • 0 2 koffielepels zout eronder mengen1
  • 1 suiker bijvoegen1
  • 2 goed door elkaar mengen klontjes van bloem kapot doen.1
  • 3 gist ondermengen beetje per beetje, tas uitspoelen met beetje lauw water en bij onder deeg1
  • 4 gesmolten boter bijdoen en goed mengen, boterpan met wat lauw water uitspoelen en bij onder mengen)1
  • 5 eierdooiers eronder mengen, schotel met beetje water uitspoelen en er bij onder1
  • 6 stijfgeklopt eiwit eronder mengen1
  • 7 massa goed kneden1
  • 8 is deeg te droog, beetje lauwe melk ondermengen1
  • 9 is deeg te plakkerig wat bloem ondermengen2
  • 0 leg de deegklomp in grote keukenhandoek met deken errond in warme plaats ( oven op 50 grd gedurende 40 min, vroeger 40 min op plank boven stoof)zet na 15 min de deeg nog eens goed onder elkaarbegin te bakken (deeg onder deken houden en geen warmte laten ontsnappen anders neerslaan van de deeg)Laat ze een paar dagen in de kelder in een rieten mand uitzweten

deegwafels grootmoeder beerse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker