Zoek
Appel-rozijncrumble met vanilleijs
4
35 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr goudreinetten
1 el citroensap
4 el blanke rozijnen
5 el suiker
1 tl kaneelpoeder
55 gr amandelen
50 gr boter
100 gr zelfrijzend bakmeel
vanilleijs
Bereiding
1
Oven voorverwarmen op 180°C.
2
Ovenschaal invetten.
3
Amandelen in foodprocessor fijnmalen.
4
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
5
Appelstukjes mengen met citroensap, rozijnen, 1 el suiker en kaneel.
6
Appelmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en iets aandrukken.
7
In kom boter mengen met bakmeel, gemalen amandelen en 4 el suiker en snel met handen tot samenhangend korrelig deegmengsel kneden.
8
Deeg over appelmengsel verdelen en iets aandrukken. Met vork deeg voorzichtig iets rul maken.
9
Ovenschaal ca. 20 min. in midden van oven bakken tot bovenlaag goudgeel gekleurd is. Appelcrumble serveren met bolletje ijs.
Appel-rozijncrumble met vanilleijs is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Nectarinepakketjes
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtorentjes
5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken banaan met rum
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept