Appel-rozijncrumble met vanilleijs

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 180°C.
  • 2 Ovenschaal invetten.
  • 3 Amandelen in foodprocessor fijnmalen.
  • 4 Appels schillen, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • 5 Appelstukjes mengen met citroensap, rozijnen, 1 el suiker en kaneel.
  • 6 Appelmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en iets aandrukken.
  • 7 In kom boter mengen met bakmeel, gemalen amandelen en 4 el suiker en snel met handen tot samenhangend korrelig deegmengsel kneden.
  • 8 Deeg over appelmengsel verdelen en iets aandrukken. Met vork deeg voorzichtig iets rul maken.
  • 9 Ovenschaal ca. 20 min. in midden van oven bakken tot bovenlaag goudgeel gekleurd is. Appelcrumble serveren met bolletje ijs.

Appel-rozijncrumble met vanilleijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtorentjes
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken banaan met rum
10 min Nagerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept