Abrikozenpudding van gedroogde vruchten

4
360 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de abrikozen in kleine stukjes, giet er 200 ml lauw water over en laat 2 uur zwellen.
  • 2 Breng na 2 uur de abrikozen met het weekwater aan de kook, voeg er de suiker, kaneel en kruidnagel aan toe.
  • 3 Klop het maïszetmeel op bij 3 el appelsap.
  • 4 Roer het mengsel bij de rest van het appelsap en roer dit door de abrikozen.
  • 5 Warm alles op en laat 10 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.
  • 6 Verwijder kruidnagels.
  • 7 Roer er het citroensap bij en verdeel de pudding over 2 kommetjes.
  • 8 Laat minstens 4 uur in de koelkast geleren.

Abrikozenpudding van gedroogde vruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept