1 Verbrokkel de witte chocolade in een kom en voeg er de Solo in stukjes aan doe.
2 Laat dit een drietal minuten rustig smelten in de microgolfoven op halve kracht. Roer af en toe om tot een glad mengsel.Voeg de rum toe en roer goed om.
3 Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers stevig tot ze bleker van kleur worden. Voeg ze toe aan het gesmolten chocolademengsel en roer alles goed door met een spatel. Voeg de crème fraîche toe en roer opnieuw.
4 Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout. Tip: het eiwit is stijf genoeg als je de kom kan omdraaien zonder dat het eruit valt. Meng het eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel zodat er een luchtige witte massa ontstaat. Laat opstijven in de koelkast.
5 Bereid de basilicumgelei. Week eerst twee gelatineblaadjes in koud water. Breng intussen 50 centiliter water met de kristalsuiker aan de kook in een pannetje. Voeg de blaadjes van een bosje basilicum toe en mix alles fijn. Knijp het water uit de geweekte gelatineblaadjes en voeg ze toe aan het basilicummengsel. Laat opstijven tot gelei in de koelkast.
Witte chocolademousse met sinaasappelsorbet is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet