Haagse Bluf

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
  • 0Verdeel de frambozen over 4 hoge glazen.
  • 2
  • 0Doe vlak voor het serveren het eiwit en suiker bij het bessensap en klop met een elektrische mixer tot een luchtig roze schuim. Het schuim moet zo stijf geklopt zijn dat er pieken rechtop blijven staan.
  • 3
  • 0Verdeel het schuim over de vruchten.
  • 4 Kooktip
  • 5 Luchtig schuim
  • 6 Wanneer een eiwit op de juiste manier wordt stijfgekopt, kan het wel 7 tot 8 keer zijn oorspronkelije volume bereiken. Door het kloppen verandert de eiwitstructuur van de moleculen, waardoor die in staat zijn lucht op te nemen. Vet is funest. Splits het ei daarom voorzichtig, het kleinste spoortje eigeel kan het verpesten. Ook de kom en mixer moeten vetvrij zijn. De suiker stabiliseert het schuim een tijdje. Toch kunt u de bluf het best direct na bereiding opdienen om de kans op inzakken zo klein mogelijk te maken.

Haagse Bluf is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Leidse hutspot
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf-tompouce
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf van wijnsiroop
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Leidse hutspot
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf-tompouce
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf van wijnsiroop
10 min Nagerecht
Bekijk recept