2 · Verwarm de oven voor op 180 °C · Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes · Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat; laat de randen één cm overlappen · Druk de naden goed aan, zodat een langwerpige lap ontstaat · Verdeel de compote over de bodem, maar laat één cm van de randen vrij · Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de compote · Bestrijk de appels met de gesmolten boter en strooi er de suiker over · Bak de slof in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar · Snijd de slof in vier stukken en leg op elk stuk een bol ijs.
3 Tip: De recepten kunnen worden gemaakt door kinderen, maar je moet natuurlijk wel een handje helpen en een oogje in het zeil houden.
4 2 grote of 3 kleine friszure appels 3 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid 4 el appel-abrikozencompote 1 el boter, gesmolten 2 el suiker 4 bollen vanille-ijs