Warme appelslof met vanille ijs

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereiden
  • 2 · Verwarm de oven voor op 180 °C · Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes · Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat; laat de randen één cm overlappen · Druk de naden goed aan, zodat een langwerpige lap ontstaat · Verdeel de compote over de bodem, maar laat één cm van de randen vrij · Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de compote · Bestrijk de appels met de gesmolten boter en strooi er de suiker over · Bak de slof in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar · Snijd de slof in vier stukken en leg op elk stuk een bol ijs.
  • 3 Tip: De recepten kunnen worden gemaakt door kinderen, maar je moet natuurlijk wel een handje helpen en een oogje in het zeil houden.
  • 4 2 grote of 3 kleine friszure appels 3 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid 4 el appel-abrikozencompote 1 el boter, gesmolten 2 el suiker 4 bollen vanille-ijs

Warme appelslof met vanille ijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept