Zoek
Bananenmousse
6
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 bananen
3 eieren
250 ml volle room 33%v.g.
2 gelatineblaadjes (2g)
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 citroen
Bereiding
1
* Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water.
2
* Warm 50 ml room op en laat er de geweekte gelatine in smelten. Zet daarna van het vuur.
3
* Klop de rest van de room half op.
4
* Scheid de eieren.
5
* Klop de eigelen stevig op ( ong. 10 min.) met de helft van de suiker en de vanillesuiker.
6
* Pel de bananen, snij ze in stukjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Mix ze tot moes.
7
* Meng de gemixte bananen met de room & het room-gelatinemengsel, meng daarna met het eigeel en spatel er als laatste het eiwit onder.
8
* Versier bij voorkeur met geschaafde chocolade.
9
* Zet minimum 5 uur in de koelkast.
Bananenmousse is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bananenmousse
25 min + 2 uur wachten -
Nagerecht
Bekijk recept
Gerards BAD-taart
2 uur-
Bekijk recept
Bananenmousse
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Bananenmousse Met Speculaas En Chocolade
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Bananenmousse
25 min + 2 uur wachten -
Nagerecht
Bekijk recept
Gerards BAD-taart
2 uur-
Bekijk recept
Bananenmousse
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Bananenmousse Met Speculaas En Chocolade
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept