Zoek
Boerenjongens-advocaat taart hup zó uit de
8
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr café noir koekjes
100 gr boter
1 scheutje tia Maria of andere koffie likeur
300 gr mascarpone
7 el suiker
9 el advocaat
5 bl gelatine
1/8 en 1/4 potje slagroom
5 el boerenjongens vocht
8 el boerenjongens uitgelekt
springvorm van 26 cm
Bereiding
1
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en giet daar de gesmolten boter bij.
2
Schenk er dan de likeur bij .
3
Verdeel dat over de bodem van de springvorm
4
Strijk het geheel mooi glad met de bolle kant van een lepel.
5
Zet deze bodem in de koelkast om hard te laten worden.
6
Roer de mascarpone, met de suiker en de advocaat tot een luchtig geheel.
7
Week de gelantine in koud water.
8
Klop de slagroom stijf.
9
Breng het VOCHT van de boerenjongens aan de kook en los daar de gelatine in op.1
0
Klop het door het mascarpone-mengsel en spatel de slagroom en de uitgelekte boerenjongens er voorzichtig door.1
1
Giet het in de vorm en zet het voor ca 3 uur in de koelkast om op te laten stijven.1
2
Versier de taart naar eigen believen1
3
Deze taart kan een echte PAASTAART worden, als je in de versiering paaseitjes gebruikt.
Boerenjongens-advocaat taart hup zó uit de is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept
Varkenshaas met boerenjongens
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenjongens slagroomvlaai
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Puddinkjes met boerenjongenscompote
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appelringen met boerenjongens
20 min
Nagerecht
Bekijk recept