Pompoencrème

8
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de chocoladecoupes: klop in een kom de zachte boter, de bloem, het poedersuiker, de honing, het niet opgeklopte eiwit, de cacao en een snuifje zout tot een romig beslag.
  • 2 Neem er een eetlepel van en schenk die in een cirkelvorm/ring op een met bakpapier beklede bakplaat, plaats het bakblik ongeveer 5 minuten in een oven op 200°.
  • 3 Haal uit de oven en schep de nog zachte chocoladecirkel op met behulp van een spatel, modelleer hem tot een schulpvorm, laat afkoelen en herhaal dit tot je 8 coupes hebt.
  • 4 TIP: het is mogelijk dat u meerdere cirkels op 1 bakplaat krijgt, dan wel opletten dat u gemodelleerd hebt voor ze opgesteven zijn.
  • 5 Maak de karamel en laat afkoelen: Laat de suiker samen met de boter en een paar druppels water goudgeel kleuren.
  • 6 Pompoencrème: haal het gaargestoomde pompoenvruchtvlees door een groentezeef en vang het op in een kom.
  • 7 Verkruimel de amarettokoekjes en voeg deze samen met de slagroom en 3 el armagnac bij de pompoen, meng alles goed door mekaar.
  • 8 Schenk wat karamel in 8 halve bolle vormpjes, vul de vormpjes met de pompoencrème, druk stevig aan, strijk de bovenkant glad en zet ze in de koelkast om op te stijven.
  • 9 Vul de chocoladecoupes met de pompoencrème die u uit de vorm heeft gehaald..

Pompoencrème is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Sint-jakobsvruchten en bloedworst met pompoencrème
50 min
Bekijk recept
Scampi's met pompoencrème
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met pompoencrème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Happy Shrimp Op Carpaccio
0-10 min -
Bekijk recept