Zoek
Crème Jamaïque
4
15 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gram extra romige kwark (Brabantse platte kaas van Campina)
200 gram extra fijne witte suiker
4 eierdooiers
2 soeplepels rhum of kirsch
4 eiwitten, goed opgeklopt
Bereiding
1
Klop de eierdooiers en de suiker in een grote kom tot een smeuïg mengsel (mixer op lage snelheid).
2
Voeg er de kwark aan toe (mixer op gewone snelheid) en dan de rhum of kirsch.
3
Klop de eiwitten stevig tot sneeuw, en voeg deze - slechts op het laatste ogenblik - heel voorzichtig (met de hand) aan de bereiding toe.
4
Giet de crème in champagnecoupes en zet deze gedurende ± 1 uur in de koelkast.
5
Dien de crème zéér koud op! Voeg 2 boudoirkoekjes (lange vingers) bij elke coupe.
6
Zorg ervoor dat dit smakelijk dessert binnen het uur na bereiding wordt geconsumeerd !
7
Meer info op http://nl.yunomi.be/artikel/creme-jamaique
Crème Jamaïque is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Forel, Gevulde Op De Barbeque
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frango Na Pucara
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Easy bananen softijs.
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Parmentier de poireaux au fromage
65 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept