speculaasdessert met mascarpone van marijke

8
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 doe 4 eierdooiers met 150 gram fijne suiker in de kenwood en klop tot een schuimige massa, de randjes met een pottenlekker naar beneden duwen
  • 2 voeg 500 ml light room, 75 gram water, 250 gram mascarpone toe en klop tot het een beetje dikker wordt
  • 3 voeg de speculaas toe en roer tot een dikke massa, dit kan wel wat duren maar het mengsel kan niet schiften
  • 4 verdeel het onder verschillende glaasjes,
  • 5 laat zeker 1 uur afkoelen in de frigoIN PLAATS van light room kan je ook gewone slagroom 40 % gebruiken, dan moet je wel opletten dat je het mengsel niet te lang klopt, zodat je slagroom geen boter wordt

speculaasdessert met mascarpone van marijke is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

maredsous-soep van marijke
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
MARIJKE'S ADVOCAAT VAN PETRA
20 min Nagerecht
Bekijk recept
apéritief le clavet van marijke
10 min
Bekijk recept
Marijke's egg pie
75 min Nagerecht
Bekijk recept