Appel cupcake

50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 135 °C.
  • 2 Meng in een grote kom bloem, zout, kaneel, nootmuskaat en kruidnagelpoeder (en eventueel de gemalen tonkaboon om er een delicate smaak aan toe te voegen).
  • 3 Mix in een andere kom boter en suikers met de klopper tot je een bleek en schuimig geheel krijgt. Voeg één voor één de eieren toe en meng iedere keer goed tot ze volledig zijn opgenomen.
  • 4 Voeg de appelmoes en vervolgens de bloemmix toe. Meng kort tot alles is opgenomen.
  • 5 Vul de papieren vormpjes voor 2/3 met het beslag en bak in ongeveer 25 min. gaar (de cakejes veren lichtjes terug als je erop drukt).
  • 6 Neem ze na 5 min. uit het bakblik en laat verder afkoelen.
  • 7 Versier ze verder naar keuze met suikerpasta

Appel cupcake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Frambozenmacarons
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Marsepein worteltjes
- 10 min-
Bekijk recept
Hartige cupcake met peterseliecrème
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept