Aalsterse vlaai

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 • Verbrokkel de speculaas en peperkoek in een kom. Voeg de suiker en de melk toe. Laat dit even weken en roer dan goed door met een garde.
  • 2 • Zet een kookpot op een middelmatig vuur en giet alles erin. Roer heel goed door tot er een binding ontstaat.
  • 3 • Doe het ei en eigeel in een schaal en voeg een scheut melk en het maïszetmeel toe. Giet dit mee in de kookpot en roer goed door. Giet dit mengsel in een bakvorm.
  • 4 • Versier de bovenkant met streepjes kandijsiroop. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 à 45 minuten

Aalsterse vlaai is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Zomerse aardbeienvlaai
2 uur-
Bekijk recept
Vlaai met bramenjam
55 min
Bekijk recept
Rijstevlaai met kokostopping
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Aalsterse vlaaien
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Echte Aalsterse vlaaien
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Aalsterse Vlaaien
60 min Nagerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aalsterse vlaai
60 min Nagerecht
Bekijk recept