3 Vet een vlaaivorm van 23 cm met een gegolvde rand in met boter.
4 Vermeng de pistachenootjes in een keukenmachine met biscuitkruimels, suiker en limoenschil.
5 Meng de boter erdoor tot het een samenhangend deeg is.
6 Druk het deeg in de vlaaivorm eruit.
7 Bak de deegbodem in 10 minuten en laat hem op een taartrooster afkoelen.
8 Klop de eierdooiers met de gecondenseerde melk en de 1,25 dl limoensap door elkaar.
9 Giet dit in de afgekoelde deegboden en strijk de bovenkant met een spatel glad.1
0 Bak de deegbodem in 15 minuten.1
1 Zet de vorm op een taartrooster.1
2 Leg de schijfjes kiwi in cirkelvorm, elkaar licht overlappend, op de vulling.1
3 Roer de lepel limoensap met de lepl water, suiker en maïzena in een steelpan door elkaar.1
4 Breng het glazuur op halfhoog vuur al roerende aan de kook tot het is gebonden.1
5 Neem de pan van het vuur.1
6 Bestrijk de kiwischijfjes met een kwastje met het glazuur.1
7 Zet de kiwitaart voor het opdienen minstens 1 uur in de koelkast1
8 Je kunt de kiwi's ook door 450 gram aarbeien in plakjes, 500 gram verse frambozen of 350 gram in plakken gesneden mango vervangen. 1
9 Bovendien kun je er voor kiezen om met verschillende vruchten te werken zodat de kiwitaart extra kleurrijk en feestelijk wordt. Je kunt bijvoorbeeld om en om plakjes kiwi en aardbei neerleggen op de taart. Niet iedere rij hoeft dezelfde vruchten te bevatten. De buitenste rij kan bijvoorbeeld uit om en om kiwi en aardbei bestaan en het midden van de taart kan dan versierd worden met blauwe druiven en frambozen voor een leuk kleur-effect. De kiwitaart zal net zo fris blijven, maar zal wel iets zoeter worden. Ideaal voor kinderen!2
0 Vind je de smaak van limoen te uitgesproken voor deze kiwitaart? Vervang het versgeperste limoensap dan door versgeperst(!) sinaasappelsap. 2Maak een exotische kiwitaart door 50 gram geraspte kokos en wat rum toe te voegen. 2Omdat de kiwitaart veel verse ingrediënten bevat, is hij maximaal twee dagen houdbaar. Hiermee is deze kiwitaart dus zeer geschikt voor een feestje.