2 Schil de ananas en snij er vier plakken van 1 cm dik van, verwijder de binnenste harde kern met een appelboor, of gebruik ananas uit blik, bestrooi de ananas met de peper.
3 Boter 4 ovenschaaltjes van 10 cm diameter lichtjes in met solo vloeibaar.
4 Doe de ongezouten boter en de suiker in een steelpannetje en laat op een laag vuur de suiker smelten, laat 1 à 2 minuten opwarmen, verdeel de karamel over de ovenschaaltjes.
5 Leg in elk schaaltje een plak ananas met de peper naar beneden.
6 Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels van 10 cm diameter en prik deze in met een vork.
7 Leg in elk schaaltje en cirkel bladerdeeg, druk lichtjes aan.
8 Klop de eidooier los met 1 el water en strijk het bladerdeeg lichtjes in.
9 Bak de taartjes +/- 25 minuten tot het bladerdeeg mooi goudgeel en gerezen is.1
0 Laat 5 minuten afkoelen, draai dan de taartvormpjes om op een dessertbord.1