Tarte tatin met ananas

4
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2 Schil de ananas en snij er vier plakken van 1 cm dik van, verwijder de binnenste harde kern met een appelboor, of gebruik ananas uit blik, bestrooi de ananas met de peper.
  • 3 Boter 4 ovenschaaltjes van 10 cm diameter lichtjes in met solo vloeibaar.
  • 4 Doe de ongezouten boter en de suiker in een steelpannetje en laat op een laag vuur de suiker smelten, laat 1 à 2 minuten opwarmen, verdeel de karamel over de ovenschaaltjes.
  • 5 Leg in elk schaaltje een plak ananas met de peper naar beneden.
  • 6 Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels van 10 cm diameter en prik deze in met een vork.
  • 7 Leg in elk schaaltje en cirkel bladerdeeg, druk lichtjes aan.
  • 8 Klop de eidooier los met 1 el water en strijk het bladerdeeg lichtjes in.
  • 9 Bak de taartjes +/- 25 minuten tot het bladerdeeg mooi goudgeel en gerezen is.1
  • 0 Laat 5 minuten afkoelen, draai dan de taartvormpjes om op een dessertbord.1
  • 1 Dien lauw op met een bolletje kokosijs.

Tarte tatin met ananas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept