Banaanmousse met ananas en passievrucht

4
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op. Snij de ananas in stukjes.
  • 2 Meng 1/3 van het ananassap (de rest heeft u niet meer nodig)met het sap van 1 limoen en 30 gr rietsuiker.
  • 3 Prak de banaan fijn en meng met het sap van 1/2 limoen en de verse kaas.
  • 4 Halveer de passievruchten en druk het vruchtvlees door een zeef. Wrijf er zoveel mogelijk sap door, (de pitjes gooi je weg) en meng met 40 g rietsuiker.
  • 5 Knip de gelatine blaadjes middendoor en laat enkele minuten weken in een grote kom koud water.
  • 6
    Voorbereiding
    :
  • 7 verwarm het ananas-limoensap zachtjes trot de suiker volledig oplost en los er 3 goed uitgeknepen halve gelatineblaadjes in op. Laat het mengsel lauw worden.
  • 8 Klop ondertussen de room en de eiwitten stijf (apart)
  • 9 Meng de banaan met plattekaas met de ananasstukjes, het lauw geworden ananas – limoenmengsel en spatel er voorzichtig eerst de stijfgeklopte room en daarna de eiwitten door. Verdeel over dessertcoupes of –glaasjes en laat gedurende minstens
  • 15 u opstijven in de koelkast.1
  • 0 Verwarm het passievruchtsap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er het resterende 1/2 uitgeknepen gelatineblaadje in op. Laat het mengsel lauw worden.1
  • 1 Verdeel in een dun laagje over de banaanmousses en laat nog eens minstens 2u opstijven in de koelkast.

Banaanmousse met ananas en passievrucht is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Passievrucht-mascarponegebak
55 min Nagerecht
Bekijk recept

Feesttaart met chocomousse en banaan-ananasroom
150 min Voorgerecht
Bekijk recept