1 laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op. Snij de ananas in stukjes.
2 Meng 1/3 van het ananassap (de rest heeft u niet meer nodig)met het sap van 1 limoen en 30 gr rietsuiker.
3 Prak de banaan fijn en meng met het sap van 1/2 limoen en de verse kaas.
4 Halveer de passievruchten en druk het vruchtvlees door een zeef. Wrijf er zoveel mogelijk sap door, (de pitjes gooi je weg) en meng met 40 g rietsuiker.
5 Knip de gelatine blaadjes middendoor en laat enkele minuten weken in een grote kom koud water.
6Voorbereiding :
7 verwarm het ananas-limoensap zachtjes trot de suiker volledig oplost en los er 3 goed uitgeknepen halve gelatineblaadjes in op. Laat het mengsel lauw worden.
8 Klop ondertussen de room en de eiwitten stijf (apart)
9 Meng de banaan met plattekaas met de ananasstukjes, het lauw geworden ananas – limoenmengsel en spatel er voorzichtig eerst de stijfgeklopte room en daarna de eiwitten door. Verdeel over dessertcoupes of –glaasjes en laat gedurende minstens
15 u opstijven in de koelkast.1
0 Verwarm het passievruchtsap zachtjes tot de suiker volledig oplost en los er het resterende 1/2 uitgeknepen gelatineblaadje in op. Laat het mengsel lauw worden.1
1 Verdeel in een dun laagje over de banaanmousses en laat nog eens minstens 2u opstijven in de koelkast.
Banaanmousse met ananas en passievrucht is een recept van Solo Open Kitchen