Platte kaastaart met kersen

6
300 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 de speculaas en de madeleine koekjes verkruimelen, daaronder de gesmolten boter mengen , een kleine springvorm beleggen met bakpapier en daarop de koekjes doen, deze in de koelkast zetten.
  • 2 De slagroom opkloppen samen met suiker en vanillesuiker, de plattekaas er door mengen.
  • 3 De gelatine weken, de citroen en appelsien uitpersen en het sap opwarmen, daaronder de gelatine mengen, als het opgelost is alles onder het plattekaas mengsel roeren.
  • 4 de kersen in stukjes snijden en er bij onder zetten (niet allemaal, nog een paar houden om te versieren) , de plattekaas op de koekjes gieten en ongeveer 4 uur laten opstijven in de koelkast ! Smakelijk !
  • 5 tip : om af te werken heb ik een kersencoulis gemaakt, ik heb een paar kersen samen met wat suiker op het vuur gezet, even laten koken, blenden en zeven. eventueel nog wat gelatine onder doen om het geheel steviger te maken.
  • 6 De taart afwerken met kersen en eventueel een takje munt.

Platte kaastaart met kersen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept