1 de speculaas en de madeleine koekjes verkruimelen, daaronder de gesmolten boter mengen , een kleine springvorm beleggen met bakpapier en daarop de koekjes doen, deze in de koelkast zetten.
2 De slagroom opkloppen samen met suiker en vanillesuiker, de plattekaas er door mengen.
3 De gelatine weken, de citroen en appelsien uitpersen en het sap opwarmen, daaronder de gelatine mengen, als het opgelost is alles onder het plattekaas mengsel roeren.
4 de kersen in stukjes snijden en er bij onder zetten (niet allemaal, nog een paar houden om te versieren) , de plattekaas op de koekjes gieten en ongeveer 4 uur laten opstijven in de koelkast ! Smakelijk !
5 tip : om af te werken heb ik een kersencoulis gemaakt, ik heb een paar kersen samen met wat suiker op het vuur gezet, even laten koken, blenden en zeven. eventueel nog wat gelatine onder doen om het geheel steviger te maken.
6 De taart afwerken met kersen en eventueel een takje munt.