Aarbeientiramisu

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal van alle aardbeien de kroontjes af en pureer de helft van deze vruchten met de staafmixer. Voeg er 2 eetlepels suiker aan toe. Halveer de andere aardbeien en strooi hier ook 2 eetlepels suiker over.
  • 2 Mix de mascarpone los en voeg 2 eetlepels witte zoete wijn, het merg van het vanillestokje (of een vanillezakje) en 100 gram suiker toe. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel dit door het mascarponemengsel.
  • 3 Leg de helft van de lange vingers in een schaal en besprenkel ze met wijn (ongeveer 150 ml). Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en schep de aardbeipuree erop. Leg nu een laag lange vingers –met wijn besprenkeld- op de aardbeipuree. En schep hier het laatste mascarponemengsel op.Versier de tiramisu met de overige aardbeien en frambozen (of andere vruchtjes). Dek deze zoete zaligheid af en zet het minimaal 2 uur in de koelkast.

Aarbeientiramisu is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aarbeientiramisu
10-20 min -
Bekijk recept

Aarbeientiramisu
10-20 min -
Bekijk recept