Zoek
Condérijst
10
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 l Melk
125 gr Dessertrijst
2 zakjes Vanillesuiker
6 el Suiker
12 gr Gelatine
2 Eidooiers
Likeur
2 Eiwitten
1/4 l slagroom
4 el Poedersuiker
1 blik Abrikozen
Citroensap
Fruit
2 dl Slagroom
Bereiding
1
Kookpot omspoelen met koud water (tegen aanbranden)
2
Melk aan de kook brengen,rijst toevoegen , even omroeren . 40 min laten pruttelen.
3
Suiker en vanillesuiker erdoor roeren en nog even laten pruttelen.
4
Geweekte gelatine erin oplossen.
5
Eidooiers en likeur erdoor roeren
6
Laten afkoelen
7
1/4 L Room opkloppen met 2 el poedersuiker . Eiwitten stijfkloppen
8
Beide onder de rijstmassa scheppen
9
In vormen brengen en laten opstijven.1
0
Saus : Abrikozen met een deel van het vocht en citroensap pureren , eventueel suiker aan toevoegen.1
1
Ontvormen en versieren met fruit, nopjes slagroom (2 dl room opkloppen met 2 el poedersuiker) en abrikozensaus.
Condérijst is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Condérijst
60 min
Nagerecht
Bekijk recept