Mousse van witte chocolade met aardbeien

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de vodka met de rietsuiker
  • 2 Snij de aardbeien in stukjes
  • 3 Marineer de aardbeien in het vodka/rietsuiker mengels (goed omroeren)
  • 4 Laat het mengsel rusten in de koelkast
  • 5 Doe er de fijngesneden muntblaadjes bij
  • 6 Breng de melk aan de kook en haal van het vuur
  • 7 Meng er de dooier en de suiker bij
  • 8 Verwarm opnieuw, maar laat niet koken
  • 9 Roer er de chocolade door en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur1
  • 0 Doe er de opgeklopte room bij1
  • 1 Verdeel de helft van de aardbeien over de 4 coupes1
  • 2 Meng de andere helft van de aardbeien door de mousse en verdeel ook over de coupes1
  • 3 Zet de glazen een uurtje in de koelkast1
  • 4 Verkruimel de speculaas en strooi bovenop de mousse1
  • 5 Cutter de 'Napoleon' snoepen fijn1
  • 6 Maak op een ovenplaat (op bakpapier) fijne rondjes van 3cm diameter1
  • 7 Zet ongeveer 4 min. in de oven (blijf bij de oven, zodat je ze er uit kunt halen wanneer ze bruin zouden worden, want dan zijn ze niet goed)1
  • 8 Laat afkoelen1
  • 9 Werk af met het snoep-krokantje en een aardbei

Mousse van witte chocolade met aardbeien is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept