Tiroolse Beursjes

8
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rozijnen en abrikozenstukjes weken in calvados.
  • 2 Appelen schillen en in blokjes snijden. Aanstoven met bruinesuiker, kaneel en citroenzeste. Rozijnen, abrikozen + calvados en confituur erdoorroeren. Laten afkoelen.
  • 3 Saus : Eidooier schuimig kloppen met de suiker en vanillesuiker. Vanillebloem erdoor roeren. Kokende melk toevoegen en laten binden. Calvados erdoor roeren.
  • 4 In het midden van 8 brikblaajes 1/4 stuk deeg leggen. Vulling erover verdelen. Dichtplooien en vastprikken . Bestrijken met eigeel en bestuiven met poedersuiker.(pas vullen op de moment dat je ze bakt)
  • 5 Beursjes bakken op 200°C 5 à10min
  • 6 Op de borden plaatsen, saus rondom lepelen . Met de coulis een tekening in de saus meken. Bestuiven met podersuiker.
  • 7 Opmerking : Brikdeeg kan vervangen worden door flensjes

Tiroolse Beursjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Beursjes van zeelekkers
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante beursjes met appel, peer en rozijnen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante beursjes met pensen, appels en noten
Voorgerecht
Bekijk recept
Beursjes met chocolade en sinaasappel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tiroolse eieren
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Snitzel Op Tiroolse Wijze
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept